Keep blogging…

Motivatie BloggingFie ca esti plecat din oras, ti-a murit pisica, ai sesiune sau te-a lasat prietena/ul, sunt anumite perioade in care nu ai timp sau chef sa scrii pe blog (si aici ma refer la posturi de calitate, nu la bancuri sau filmulete de pe YouTube, desi si acestea sunt bune din cand sa umple spatiul). Plus ca, bloggingul fiind o activitate care implica creativitatea, depinde foarte mult si de starea de spirit, si sunt convins ca fiecare din voi a avut momente in care statea cu pagina alba in fata si nu-i venea nici o ideea inteligenta in minte. Daca n-ati patit asa ceva, felicitarile mele, sunteti niste bloggeri fericiti.

Asa ca ce facem atunci cand pur si simplu nu avem timp sau nu suntem in dispozitia necesara sa scriem pe blog?

1. Scrie doar atunci cand ai ceva interesant de zis

Atunci cand ai cu adevarat ceva de spus, textul parca apare de unul singur. Eu patesc des asa ceva, cand ma trezesc ca am scris ditamai postul, din care trebuie sa mai tai anumite detalii, pentru ca este prea multa informatie (un text prea lung si nestructurat cum trebuie face vizitatorul sa plece repede). Daca ai prea mult de zis, totusi, poti scrie mai multe posturi, pe care sa le salvezi si sa le publici in zilele “negre”

2. Cere ajutorul cuiva

Aici ar fi mai multe sugestii. Una din ele ar fi sa-ti gasesti un partener (valabil mai mult pentru blogurile de nisa, pentru ca, pe un blog personal, e greu sa-ti tina cineva locul). Avantajele sunt clare: unde-s multi puterea creste. Pe langa numarul mai mare de posturi scrise frecvent, o mica sedinta de brainstorming din cand in cand poate avea rezultate excelente. Bineinteles ca acel partener ar trebui sa fie un om competent, cu ceva cunostinte in domeniu si sa nu fie lenes, ca e posibil sa ajungeti sa munciti si mai mult din cauza asta.

O alta solutie ar fi guest postingul. O modalitate destul de rar intalnita pe blogurile in limba romana, afara aceasta practica este foarte folosita, pentru ca aduce beneficii mari ambelor parti. Guest bloggerul primeste expunere si trafic, iar host bloggerul, ca sa-i zic asa, face rost, fara prea mare bataie de cap, de continut unic si de calitate. Bineinteles, ca postul trebuie sa fie unul bun, unic si legat de domeniul respectiv. In Romania, aici ar fi aceeasi problema ca de mai sus. Cele mai populare bloguri sunt cele personale, care, nefiind nisate, nu prea pot accepta guest posturi. Totusi, se poate si asa, ultimul exemplu pe care l-am citit fiind postul lui Marius de la Arhi.

3. Posturi “albe” pentru zile “negre”

Posturile “albe” sau evergreen, cum se cheama ele in engleza, sunt acele posturi care sunt de actualitate in permanenta si care pot fi publicate oricand, fiind mai ales indicate pentru acele momente in care nu mai ai motivatia si dispozitia necesara sa postezi. Exemple de astfel de posturi sunt cele de genul “Cum sa…”, “5 moduri prin care…” sau “Top 5 cele mai…”, posturi care pot fi tinute in Draft pentru multa vreme si, la momentul oportun, dupa putina cosmetizare, pot fi publicate fara nici o problema.

4. Alte solutii

O idee interesanta pe care am citit-o la un moment dat a fost aceea a unui pariu. Bloggerul respectiv facuse un pariu cu alt blogger si fiecare trebuia sa scrie 2 posturi pe zi in timpul saptamanii si cate unul in weekend, iar pierzatorul urma sa scrie dublu pe blogul celuilalt. Deci, cu putina invenitivitate, se gasesc solutii pentru orice situatie.

Daca nu, oricand merge o poza funny, un filmulet sau un banc, bineinteles, fara sa abuzati de ele. Si daca nu si nu, atunci nu-ti ramane decat sa inchizi calculatorul, sa-ti suni prietenii si sa te duci sa te simti bine, sperand ca a doua zi o sa-ti vina si motivatia sa scrii.

Similar Posts

4 Comments

  1. Citind articolul asta am mai invatat ceva :) Asta conteaza cel mai mult, poate sa fie postul de 2 randuri sau de 50, daca ai prins ceva sau ai inteles un mesaj … e o scriere reusita!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.