Internet Explorer 6, un browser ce-ar trebui interzis

Nu sunt mare scula de web designer, dar am idee cu ce se mananca un css, de exemplu, iar din cand in cand, mai am nevoie sa-mi aranjez un template, o tema de wordpress. Aranjez totul, pun tot ce trebuie, arata foarte bine, eu nu mai pot de fericire ca mi-a iesit. Dar, normal, trebuie sa-l testez in toate browserele sa vad cum merge (ma rog, nu chiar toate, doar cele mai importante). Ei, si-atunci incepe futaiul. Pentru ca acest browser minunat, care se numeste Internet Explorer, versiunea 6 in speta, este cel mai idiot soft care a existat vreodata. Cum dumnezeu in Firefox arata bine, in IE 7 arata bine, in Opera e putin altfel dar tot bine arata, dar in IE 6, totu’i ca dreq?

Este incredibil cum poate un browser sa se incapataneze sa faca niste chestii pe care, nici sa le vreau, nu reusesc sa le fac. La un moment dat, mi-a venit ideea geniala: “Bag ceva’n el, ca si-asa nu-l mai foloseste nimeni!”. Dar arunc o privire peste Google Analytics, si ce sa vezi, e al treilea cel mai folosit browser de catre audienta mea. Si totusi nu-mi permit sa renunt la cateva mii de vizitatori, asa ca da-i cu alte cateva ore de nervi ca sa vezi unde-i buba. Cu cea mai mare placere as vota o petitie sa fie interzis browserul asta.

Similar Posts

3 Comments

 1. Vladutz, nici ca poti grai mai adevarat. Chiar zilele trecute mi-a picat fata cand am vazut 2 din proiectele mele pe IE6. Nu stiu cum sa zic…dar:

  eu avem 2 coloane in tema, el imi afisa 3
  am niste chestii comentate in sidebar (codul exista dar este comentat ca sa nu fie “citit” de browser), IE6 mi le afisa
  reclamele de la adsense sunt afisate TOTAL aiurea. parca ar fi textads sau neogen. in niciun caz adsense
  imi afiseaza alt font si alt size fata de cum scria in css
  nu mai zic de faptul ca distantele intre div-uri sunt ceva de domeniul SF pentru IE6. toate sunt anapoda

  Tare ma gandesc sa restrictionez accesul celor care folosesc IE6. Nu mi se rupe de acei cititori. Nu e vina lor 100%, dar poate asa pot fi educati sa aleaga produsul cel mai bun. Si aici ar trebui sa bag codul de referal pentru Mozilla Firefox. Si mai e si moka.

  P.S. Vlad, imi place cum scrii. Cred ca am sa te adaug in blogroll! =))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.