Ce-am mai vazut prin Turcia part 2

In seara asta am vazut primul caine boschetar! yeey! Deci sunt si la ei :D

Apoi ar mai fi preturile. Din cate am observat, in general, sunt ceva mai mari decat la noi, iar unele chestii sunt mult mai scumpe decat la noi. Printre astea, din pacate, sunt si benzina si tigarile. Benzina e aproape dublu fata de noi, intre 3.05 si 3.20 de lire litrul (o lira e cam 23-25 de mii de lei), iar motorina cam 2 lire si ceva. Tigarile, la fel, mult mai scumpe, un pachet de Marlboro rosu care la noi e 55 de mii aici costa 4.8 lire, adica undeva la 110-120 de mii de lei. Destul de mult, si cred ca fac ceva bani companiile de tutun, tinand cont ca turcii sunt niste fumoatori destul de inraiti.

Mancarea si bauturile sunt cam la aceleasi preturi ca la noi, poate putin mai scumpe. De exemplu am fost sa cumparam sa avem cate ceva prin casa si o sticla de pepsi la 2 litri, in supermarket, costa cam 2.3 lire (50-60 de mii), o rotita de cascaval e 6 lire (140 de mii), painea feliata e 1.9 lire (cam 45 de mii). In oras, depinde unde mananci. La un restaurant mic de langa noi de-aici am dat 13 lire pe o portie de frigarui cu orez, o portie de un fel de mancare de rosii cu pui, apa, o cutie de fanta, la care ne-au mai adus salata si aperitive, adica o portie de unt, o lipie mare si o salata ca un fel de zacusca dar naspa. Deci cu vreo 350 de mii am mancat bine. Pe de alta parte, am fost la mall sau la turnul Atakule unde cu vreo 18 lire nu prea ne-am saturat. La fel, am mai fost in cateva baruri unde o cola sau un ice tea costau intre 4 si 6 lire, adica destul de mult. De-asta si cred ca beau astia atata ceai :D Asa, si ca tot veni vorba de ceai, la cat am baut zilele astea, nu cred ca o sa mai beau o perioada buna de timp ceai. Turcii hop top, mai beau un ceai. Toata ziua beau ceai. Nu vezi si tu un om normal cu o bere in mana, ci cu ceai. Ca veni vorba, am uitat sa vad prin meniuri, deci nu stiu cam cat costa berea la ei.

Similar Posts

6 Comments

  1. Pai te rog frumos sa iei masuri si sa afli cat costa.Aceasta informatie este vitala pentru toti viitorii vizitatori ai Turciei:)))

  2. Baieti nu va agitati, va spun eu. Berea lor, Efes, este 5 YTL. Miller 8 YTL. deci mai scumpa decat la noi.
    Insa viata in Istanbul este de 2 ori mai scumpa decat in alte orase …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.