Cum sa-ti traduci feed-ul RSS

Astazi am citit pe LifeHacker despre o metoda foarte usoara pentru a traduce feed-ul RSS in diferite limbi. Treaba se face folosing Yahoo Pipes, unde te loghezi cu id-ul de Yahoo si apoi poti sa-ti traduci foarte usor feed-ul, facand niste ‘drag and drop’ pe-acolo. Bineinteles, serviciul este foarte util celor care au bloguri in engleza, pentru limba romana fiind destul de inutil acum, nu de alta dar limba noastra nu apare :D

Puteti vedea un tutorial foarte bun, aici (in engleza). Am testat serviciul traducand un feed din engleza in franceza (franceza fiind singura limba straina pe care o mai inteleg cat de cat). Si, in afara de cateva spatii puse aiurea si de cateva cuvinte care au ramas netraduse, cum ar fi sintagma “I’m” restul a iesit chiar foarte bine. Si tineti cont ca serviciul e inca in Beta.

Translate RSS Feed

Dupa ce terminati de facut “pipe”-ul, trebuie sa publicati feedul ca sa il faceti disponibil cititorilor vostri, care apoi se pot abona la el. Din pacate, inca nu sunt disponibile statistici privind cititorii feedului tradus si nici nu poate fi creat canal de FeedBurner, pentru ca nu il recunoaste ca feed.

Similar Posts

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.