Blogtrip la Suceava
Si se termina si #blogtrip-ul de la Suceava. Dupa 3 zile obositoare, dar foarte misto:
– am cunoscut lume noua si faina din Bucuresti, Suceava, Botosani, Iasi si Oradea;
– Cetatea Neamt este, poate, cel mai misto restaurat vestigiu din Romania (desi ca sa ajungi pana la ea iti dai duhul de trei ori, are o gramada de panouri cu istorie si povestioare, figurine din ceara, obiecte vechi, etc.);
– restaurantul Latino din Suceava is da shit (da clasa multor restaurante cu pretentii din Bucuresti);
– ciorba radauteana este, fara indoiala, cea mai buna ciorba pe care-am mancat-o in viata mea (e aproape la fel ca ciorba de burta, doar ca are carne de pui in loc de burta);
– Cetatea de scaun din Suceava arata misto, restaurata ok, dar prea putine afise cu povesti si istorie (de exemplu, ce dracu se intampla, pe vremuri, in camera numita “Pulberarie”? Se faceau aia pulbere? era combinatie de pub cu berarie? se tineau prafuri? Puneti, dom’le, un panou, ca sa stie tot curiosul);
– camera tronului (posibil sa nu fi retinut bine numele) de la muzeul de istorie din Suceava e foarte tare (“Moldova nu e a mea si nici a vostra, ci a urmasilor urmasilor vostri” zice Stefan, care era si el pe-acolo, cu tot cu fi-su, dar Andrei n-a catadicsit sa-i prinda si pe ei);
– Artistul e un mic baron local si-i multumim ca ne-a ghidat prin viata sociala si istorica a Sucevei;
– desi nu pare la inceput, La Fierarie e un pub undeva pe langa portul din Suceava unde te poti distra…gasca sa fie misto si bineinteles, Haddaway (mai jos e si-o poza cu je, facuta de Bogdan);
– sa conduci Suceava – Bucuresti in zi de alegeri prezidentiale nu-i cel mai placut lucru;
– am ras de m-am cracanat, cu Adi Ciubotaru, Tudor Galos si compania, de iepuri sinistri, orientarile politice ale lui Bobby, bucatari turci, pinguini, etc.
A mai scris multa lume despre deplasare, dar e prea tarziu sa stau acum sa colectez linkuri, facem mai incolo.
ciorba radauteana de de fapt supa de pui a la grec doar ca bucatile de carne sunt mai mari si sunt mai putine legume. ii lipseste usturoiul ca sa se apropie de ciorba de burta :)
am zis si eu ca Latino rullz si mi-au lasat comm de la DaVinci sa trec iar ca sa se revanseze :D
vezi ca eu am vreo 4 articole de la blogtrip si mai urmeaza 3 articole saptamana asta cu fotografiile de la cetati si muzeu :)
app.. ai deja o parte din linkuri la ultimul articol. si pe cei care au bagat foto. dau un trackback imediat :)
Nu stiu cum a fost a ta, dar ciorba noastra a avut usturoi, trust me :D
Si o sa-mi arunc un ochi peste linkuri cand o sa fiu mai odihnit, acum mi se inchid ochii.
a mea a fost fara… reteta zice sa iei separat. data viitoare ma bag si eu :D
o sa las tracbacks ca sa le ai maine fara sa cauti. domnul este servit :D
odihna placuta, stau eu treaz si pentru tine :)
Dorm linistit, Andrei vegheaza :))
=))
Ma bucur ca te-ai distrat. Chiar a fost super. Cat despre Ciorba radauteana ea vine cu usturoi, otet, patrunjel verde, si piper.
@Alex: la mine a venit fara…
Asa esti tu mai special, Andrei. :P
@Bogdan hehehe atata timp cat e de bine.. :D