In vizita la Gradina Zoologica din Bucuresti

Nu mai stiu de unde pana unde, dar azi m-am hotarat sa ma duc sa ma duc la Gradina Zoologica, ca nu mai fusesem de cand aveam vreo 6 ani si chiar eram curios cum mai e. Ca orice om care foloseste internetul regulat, am dat sa caut si eu cateva informatii utile, cum ar fi care e programul, cat costa intrarea si, mai ales, cum dracu ajung. Bineinteles ca gradina zoologica n-are site, asa ca da-i si cauta. Pana la urma am gasit cum ajung (aproximativ, ca tot m-am invartit putin in Pipera pana am nimerit, ca le era lene sa puna un semn). Orar n-am gasit absolut deloc, cat despre preturi, am gasit niste informatii de anu’ trecut, care nu stiam cat sunt de actuale. Ca sa nu mai zic, ca majoritatea rezultatelor erau articole din ziare cu elefanti si jaguari evadati, horror stories cu acestea hartuite si ucise de cainii jandarmeriei, si asa mai departe.

Asa ca, azi, ma urc in masina, iau doua bucati prieteni si hai la zoo. Binenteles, asteptarea de rigoare, pentru ca de la Piata Presei Libera, coloana, pana tocmai dupa Aeroportul Baneasa (cine stie zona, stie ca e destul de mult). Asa, si hai sa zic si cum ajungeti la Gradina Zoologica, in caz ca mai cauta cineva. O luati pe DN1, presupun ca toata lumea stie cum, treceti de aeroportul Baneasa, urmeaza un pod (pe langa Carrefour, IKEA, Bricostore), apoi inca un pod, si imediat dupa asta e o intersectie unde faceti dreapta (e si indicator, spre Pipera). Dupa ce faceti dreapta, o tineti drept inainte (o sa lasati Academia de Politie in stanga), treceti printr-o padure, si imediat cum intrati in Pipera o sa trebuiasca sa faceti stanga). Si acolo e Zoo.

Preturile erau intr-adevar, cum citisem si pe net, 1,5 RON (n-am scris gresit, chiar atat e, 15 mii de lei vechi) si 0,8 RON pentru copii (nu e vorba si de cei in carucioare copii si patuturi copii). Asa, acum sa va spun cum a fost la Zoo. Ei bine, n-am intrat! Pentru ca totul era inchis, doar o hartie A4 pe care scria “Ne cerem scuze, Gradina Zoologica este inchisa”. Nu tu un motiv, nu tu o data cand se redeschide, nu tu un numar de telefon la care sa suni sa ceri mai multe informatii. Am apucat sa vedem, printre gratii, cativa pelicani, care, tre sa spun, aratau destul de bine. Ma rog, ca mirosul era infiorator prin zona, dar ma gandesc ca e normal, din moment ce discutam despre o gradina zoologica, nu despre un magazin de parfumuri.

Anyway, ideea e ca mi-ar fi placut sa intru sa vad animalele, dar pacat ca nu am reusit. Probabil ca o sa mai incerc dupa vacanta, ca tare mi-e ca personalul de pe-acolo si-a luat o vacanta mai devreme. Desi citisem ca ar fi fost in renovare, dar informatiile erau de prin august, deci ma gandeam ca or fi terminat. In fine, maybe next time.

Similar Posts

2 Comments

  1. Azi am vizitat gradina zoologica si am fost foarte dezamagita si intristata. Am ajuns la niste custi care erau goale si acoperite de verdeata, fie ca animalele se ascundeau, fie ca nu existau momentan, paznici nu erau, trebuia sa te apropii de custi s aobservi ceva. Ar trebui sa se faca ceva macar de mila animalelor care nu pot sa-si ceara drepturile. Ar trebui sa se puna niste indicatoare sa se dea amenzi celor care incalca regulile, trec peste gardul de lemn care te separa de custi, daca s-ar introduce ideea de voluntariat ar exista fonduri mai multe pentru zoo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.