Google vrea sa ne stie si ADN-ul

Nu e chiar ceva nou, dar, in caz ca nu stiati, Anne Wojcicki, nevasta-sa lui Sergey Bryn, co-fondatorul Google, s-a bagat si ea in online. Asta e oarecum normal, tinand cont ca barbat-su e implicat in una dintre cele mai importante companii de pe online. Ceea ce e cu adevarat ciudat este poriectul pe care ea l-a pornit, 23andme.com. Pe scurt, site-ul iti permite, contra cost, desigur, sa-ti trimiti o mostra de saliva, par, sperma sau ce vrei si astfel ei iti analizeaza si iti explica ADN-ul tau. Acum eu, in general, nu prea sunt fanul teoriilor conspiratiei, dar asta chiar mi se pare creepy. Adica nu pot sa cred ca, intr-o zi, Bryn s-a plictisit de nevasta-sa si, ca sa-i dea ceva de lucru, i-a dat pe mana afacerea asta. Adica parca si vad o discutie:

Bryn: Auzi, pisi, uite ce ma gandeam, nu vrei sa faci si tu ceva ca sa nu te mai vad toata ziua cum stai de pomana?
Ea: Cum sa nu, pisi, dar nush ce!
Bryn: Pai, sa ma gandesc…hm…ce stii tu sa faci?…genetica…hm…aa, gata, stiu, hai sa-ti fac un site sa analizezi ADN-ul la oameni!
Ea: Wow, super idee, pisi, da-mi dai si niste bani sa-ncep?

Pentru ca, pana acum, Google a investit undeva in jur de 9 milioane de dolari in serviciu. Acum stau si ma gandesc, partea financiara nu cred ca e importanta, pentru ca, la $999 de dolari analiza, chiar considerand ca se vor gasi cateva mii de tampiti sa-si faca analizele ADN-ului, nu cred ca viitorul familiei Bryn depinde de asta. Asa ca apare intrebarea…de ce? Si aici Michael Gray (unul dintre cei mai buni SEO de pe net) isi pune o intrebare foarte interesanta. “Nu va infioara gandul ca Google, care stie deja despre noi mai mult decat oricine altcineva, are legaturi cu o companie care iti testeaza ADN-ul. Nu uitati ca ADN-ul il ai pe viata, nu ca o adresa de e-mail, un IP sau un cookie pe care le poti sterge oricand.” Creepy, intr-adevar!

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.