GPS-uri in autobuz

Mergeam eu in seara asta frumos spre meci si, la un semafor era un autobuz langa mine. Eram cam in dreptul primelor locuri din fata si na, ca omu’ imi arunc si eu o privire prin autobuz sa vad ce-i prin el. Si nush cum, dar imi atrage atentia cabina soferului, care-avea doua monitoare in fata, zici ca pilota un Boeing, nu un amarat de autobuz. Nu mai stiu ce era pe celalalt, dar pe unul din ele era un GPS. Buun, zic hai ca na, poate e normal. Desi, daca stau sa ma gandesc, aia care vin sa se angajeze soferi pe autobuz, ar trebui sa-si stie totusi rutele pe care urmeaza sa mearga si, daca nu le stiu, probabil ca fac si ei un training ceva inainte, sa vada ce si cum. Doar nu iese sefu’ de autobuze si zice “Bravo bah, esti angajat, ia de-aci cheile si da-i drumu’ la munca”.

In fine, asta ca asta, dar cand ma uit si in spate, pe monitorul de la calatori, hopaa, tot GPSu’. Initial am fost surprins, apoi mi-am amintit ca am citit de chestia asta pe un blog, nu mai stiu pe care. N-am mai mers de ceva vreme cu ratbu’, da’ mi se pareau chiar fun programelele alea de le bagau, de genul “Stiati ca?”, te mai tineau ocupat si nu te plictiseai cand stateai o ora in autobuz. Asa ca stau si ma intreb care-o fi fost logica in toata treaba asta. Ca cine merge des cu autobuzul, stie pe de rost toate statiile, toate semafoarele, etc. Deci hai sa zicem ca e pentru aia care nu prea merg des cu autobuzul, sau nu pe anumite linii. Buuuun. Atunci de ce oare, la Eroilor arata ca autobuzul era la piata Charles de Gaulle? Adica nu era o distanta mica, sa zici ca ar fi aratat Gara de Nord, Grozavesti sau Izvor. Nu tata, el arata piata Charles de Gaulle. Saracu’ autobuz, se ratacise.

Ce rezulta de-aici? Inca o decizie luata de autoritati cu fundul si niste bani aruncati pe fereastra. Ma rog, probabil nu pe fereastra, ci in buzunarul cuiva.

Similar Posts

4 Comments

  1. poate-s eu mai incapabila, dar am mers cu un autobuz cu gps pe o ruta pe care o stiam binisor si tot nu puteam sa ma prind ce dracu afiseaza… (da’ mergea bine)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.