New favorite game

Da, se pare că sunt fan Ubisoft :) Cred că multă lume a jucat Prince (ăla de la mama lui, când prințul zici că era Karate Kid). Ei bine, odată cu Sands of Time, multă vreme seria nouă de Prince of Persia a fost preferata mea. Îmi place să mai zbor câte un cap (acum mulți ani în Counter Strike, mai nou în Battlefield 3) sau să mai dau câte un gol în Fifa (înainte îl jucam mai des, acum doar pe consolă și când ne adunăm mai mulți), dar povestea din Sands of Time și din celelalte jocuri care au urmat în serie m-a prins extraordinar de mult (am jucat aproape non-stop Warrior Within când a apărut, e cel care mi-a plăcut cel mai mult și cred că e primul joc de care nu m-am plictisit și pe care l-am terminat). Asta se întâmpla acum vreo…nici nu mai țin minte…6-7 ani cred. De-atunci m-am concentrat pe altele și am lăsat-o mai ușor cu gamingul. O Fifa din când în când, în cel mai rău caz câte un weekend când am chef și mă joc un FM (Football Manager), un Sim City, un Tycoon sau descopăr vreun joc fain (gen Broken Sword).

Și țin minte că discutam cu un prieten la un moment dat și-a venit vorba de gaming, eu explicându-i cât de fan Prince of Persia sunt și că-mi pare rău că nu prea mai sunt jocuri de genul pe care le-aș putea încerca. El, gamer serios, nu ca mine, mi-a recomandat atunci să încerc Assassin’s Creed. Din păcate, la momentul respectiv configurația PC-ului nu mă ajuta și jocul îmi mergea ca dracu’, plus că n-am prea fost atras de partea cu stealth (că trebuie să-i omori pe ăilalți fără mare gălăgie…nu prea știam ce și cum și mă gândeam că cere prea multă concentrare jocul).

Ei bine, astă primăvară când eram în Dublin, am intrat la un moment dat într-un GameStop, unde au și secțiune de jocuri SH (la prețuri super mici, mai ales pentru titlurile mai vechi). Intrasem inițial să luăm un Fifa să mai pierdem timpul și cum mă plimbam eu printre rafturi, văd primul Assassin’s Creed, la doar câțiva Euro. Zic ia hai să-l cumpăr și să văd care-i treaba, mai ales că pe consolă n-ai probleme de system requirements. Ei bine, atât mi-a trebuit. Deși gameplay-ul e boring la un moment dat, povestea este foarte, foarte mișto. Și, din mai până săptămâna trecută, le-am terminat pe toate (sunt 4, primul și partea a doua care este trilogie) și acum aștept cu nerăbdare Assassin’s Creed III, care ar trebui să apară weekendul ăsta. Mai ales că în Assassin’s Creed II (cu toate cele trei părți, în special Brotherhood și Revelations) povestea este și mai mișto și gameplay-ul nu mai e atât de repetitiv. De III mi-e un pic frică, pentru că nu știu dacă o să-mi placă personajul (Ezio, din ultimele trei jocuri este foarte tare), dar îmi place că, din ce-am văzut pe net, gameplay-ul pare și mai și. Asta ca să nu mai zic de grafică, mai ales că acum am un sistem care îmi permite să mă bucur de orice pixel :)

Așa că say hello to my new favorite game, seria Assassin’s Creed (II: Brotherhood, dacă e să nominalizez unul dintre ele) și mă bucur că, din ce-am citit, au de când să mai scoată câteva în viitor (sper doar să nu le strice sau să mai am eu tragere de inimă să joc).

Asta că tot umblă vorba că urmează un Bloggers Lan Party pentru nostalgici. Și mi-am adus aminte că acum mulți ani, un internet cafe de pe un bulevard din Buzău era a doua casă pentru mine. Te știai cu toată lumea, jumătate din colegii de clasă de la liceu erau acolo, acolo mâncai, mai aveai un pic și și dormeai acolo, dacă ai fi avut unde, toate astea în timp ce rupeai Counter Strike și Age of Empires II cu expansion pack-ul Conquerors.

Similar Posts

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.