Romania in Top Gear

Ca orice pasionat de masini, aseara am vazut inceputul noului sezon de Top Gear si ca orice roman, il asteptam cu si mai mare interes, tinand cont ca a fost difuzata aventura celor trei, in Romania. Inainte sa apuc sa-l vad, vazusem cateva minute pe YouTube, cu partea in care da tirul peste Sandero (si cand zice May la misto ca vorbim ungureste) si primul gand a fost: “Vai de capul nostru, mi-e si frica sa vad tot episodul, mai bine nu mai veneau!”

Dar n-a fost asa si episodul a iesit foarte, foarte misto. Nu stiu cum naiba, dar parca au reusit sa prinda perfect cam tot ce inseamna Romania, de la opulenta parcarii de la Rex (“Jag, Porsche, Ferrari, Ferrari…another Ferrari”) pana la catunele pline de tigani, drumuri prafuite, carute si Dacii “clasice”. Si da, desi avem numai 250 de km de autostrazi, desi o parte din drumuri produc febra musculara masinilor, desi Romania n-apare pe GPS-uri (sau daca apare, lipsesc mici localitati ca Ploiestiul), avem si chestii bune, cum ar fi tuica si Casa Poporului :))

Si nu stiu altii cum sunt, dar partea cu Transfa..raga…rga…gras…garasanul mi-a facut pielea de gaina. Au ei de regula o echipa de filmare incredibila, dar acum, cand am vazut drumul asta pe care am mers de multe ori, parca a fost si mai si. Bine naibii ca a fost inchis pentru ei, ca altfel era plin ochi de grataragii si nu se vedeau masinile de fum. Nu stiu daca au fost “baieti finuti”, dar cand auzi “This is the best road in the world” de la niste oameni care au facut zeci de mii de kilometri pe cele mai faine drumuri din lume, parca nu suna rau deloc. Iar incheierea a fost la fel, de nota 10: “Thank you Romania for having us! Can we stay here…forever?”. Una peste alta, chiar ne-au facut reclama bunicica, te pomenesti ca o sa se umple acum Transfagarasanul de supercar-uri. Numai bine vin, acum cand trebuie sa se inchida :D

PS: Aparitia lui Sandero a fost foarte funny, mai ales bucata filmata pe A2. Nu stiu dedesubturile (mai ales alea financiare), dar desi si-a luat mistouri gramada timp de aproape un sezon intreg, plus episodul de ieri, Sandero a primit o expunere la care Dacia nici nu cred ca visa.

Similar Posts

One Comment

  1. faza cu tiganii cind se apuca aia de scris pe masini in praful de pe capota a fost tare Cena :)):)…de unde stiu mai nene aia asa ceva :):):):)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.