Romania si blogurile

In mod cert nu sunt singurul care remarca treaba asta, dar in Romania blogurile, si as indrazni sa zic site-urile, in general, nu prea sunt bagate in seama. Daca nu te cheama gsp.ro sau mai stiu eu ce mare site al unui trust de presa, nu se uita nimeni la tine. Desi, in urma conferintelor la care-am mai fost am observat ca exista lume interesata in bloguri, cu ce se mananca si, mai ales, cum se poate promova ceva pe blogurile astea.

Dar, raman foarte multi care habar n-au si, atunci cand te duci tu la ei (nici nu indraznesc sa zic ca sa vina ei la tine), nu numai ca nu te baga in seama, dar chiar te ignora complet. Si am sa va dau 2 exemple recente, ca sa intelegeti ce vreau sa zic.

Eu cu var-miu avem, printre altele, un blog de masini, in limba engleza, blog care a ajuns la un nivel extraordinar, intr-un timp neasteptat de scurt. Si cand zic nivel extraordinar, ma refer la tot: numar de vizitatori, castiguri si, poate cel mai important, notorietate in randul celor din domeniu. Suntem contactati destul de des de reprezentantii celor de la Chevrolet, Pontiac sau Motorola, ca sa dau cateva nume, companii care inteleg ce instrument de promovare puternic sunt blogurile.

Dar, la noi in tara, lucrurile stau cu totul altfel. Dupa ce, acum ceva timp, Bobby a scris despre indiferenta celor de la SIAB, acum ne-am lovit iarasi de acelasi tratament. Weekendul trecut a fost, la Romexpo, in Bucuresti, Luxury Show, o expozitie pentru cei cu bani, unde erau expuse tot felul de chestii scumpe, de la bijuterii, la masini placate cu aur si yachturi. Ne-a interesat sa mergem acolo, pentru ca ne-am gandit ca o sa gasim ceva material, adica ceva masini foarte interesante. I-am contactat pentru a ne oferi acreditari de presa, pentru noi si fotograf, dar, ca si in cazul SIAB, am fost tratati cu aceeasi indiferenta. Nu vrem moca, ca 500 de mii, cat era biletul, nu ne facea gaura in buzunar, dar pur si simplu am vrut sa vedem cum suntem tratati. Pentru ca ne-am gandit ca, in mod logic, asa vom fi tratati si la expozitie. Reactia lor a fost 0. Nici macar un raspuns, “Ne pare rau”, “Nu putem” sau orice, numai sa stim ca cineva ne-a citit mailul.

Pe de alta parte, sunt si situatii contrar opuse, o astfel de situatie m-a si determinat sa scriu postul acesta. Pe blogul asta am scris acum ceva timp de Pat Lounge & Club, un club din Bucuresti in care am fost de mai multe ori. Astazi am primit un comentariu de la Ioana, care face parte din staff-ul clubului. Nu are importanta ce mi-a scris (puteti vedea postul aici, daca vreti sa stiti), putea sa ma si injure, ceea ce mie mi se pare foarte misto este ca cineva de la acest club isi mai arunca din cand in cand o privire pe net sa vada ce zice lumea de ei. Asa ca o mare bila alba pentru ei, asta dupa ce si clubul in sine imi placuse foarte mult.

Similar Posts

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.