Săptămână plină de fotbal

Săptămâna trecută, nu asta. Doar că am așteptat un pic să văd ce naiba face Steaua cu transferurile. Așa, s-o luăm în ordinea numerelor de pe tricou:

1. Steaua în grupele Ligii. Ne-am întors la masa bogaților, cum ar zice orice comentator de pe la tv. Despre dubla cu Legia, nu-s prea multe de zis…Steaua mi s-a părut un pic timorată, mai ales la București, dar primele 10 minute și a două repriză de la Varșovia au decis calificarea. Două goluri pac-pac (vorba deținutului) și un ținut de minge fenomenal în repriza a doua (mi-a plăcut Cristea, se vede că s-a pregătit mult timp pentru Liga Campionilor) și aia a fost.

Înainte de tragerea la sorți, îmi era teamă. De ce? Pentru că eram în urna a patra și m-am cam săturat să merg sau să mă uit la meciuri de Champions League doar pentru valoarea adversarului. Nu mă mai încălzește cu nimic că l-aș vedea pe Messi, dacă-l văd cum vine și ne dă 3 boabe. Nu…vreau să merg ca anul trecut…adică să văd Steaua câștigând. Ei bine, din 3 sau 4 echipe pe care le vedeam în grupa ideală (adică aia accesibilă), am primit 2 (Schalke și Basel). Dacă din prima urnă cam ce ieșea, tot dracul ăla era (hai poate Benfica să fi fost mai slăbuță), în a doua și-a treia erau câteva variante destul de accesibile. Mă rog, citind ulterior ce transferuri a făcut și vrea să facă Schalke, parcă era mai bine Marseille, dar tot e bine. Nu că ar fi niște meciuri ușoare, dar dacă Steaua nu se califică în primăvară Ligii din grupa asta, atunci nu cred că mai putem speră ca o echipa românească să facă treaba asta în următorii mulți ani (și nu mă refer doar la adversari, ci și la modul cum joacă Steaua).

Problema e alta. Sunt câteva lucruri care scârțâie la Steaua acum. Adi Popa nu mai joacă fotbal de astă primăvară de când l-a lăudat Terry sau care dracu’ l-a lăudat, iar pe Georgievski l-a făcut praf extrema aia a Legiei. Adică toată partea dreaptă a Stelei e cam cu emoții. Ca să nu mai zic de Latovlevici care a fost varză în dublă cu Legia, dar în care totuși am încredere în continuare, mai ales că mai compensează ofensiv. În schimb, pe partea cealaltă e jale. Singurul care ar putea să-l înlocuiască pe Popa e Chipciu, care mai are o grămadă până-și revine, iar Georgievski e singurul fundaș dreapta pus pe listele UEFA. Sper doar că știe Reghe ce face.

În rest, Gardoș iar era cu emoții, se pare că treaba asta s-a rezolvat cu venirea lui Varela, de la Vaslui, care-am înțeles că nu joacă rău, și cel mai mult și cel mai mult mă bucur de venirea lui Kapetanos, și nu neapărat că-i bun (deși nu-mi displace) ci pentru că l-a scos de pe lista UEFA pe Nikolici, marea speranță muntenegreană, o caricatură de jucător si cel mai incompetent atacant pe care l-a avut Steaua în ultimii ani.

2. Cealaltă echipa care mă interesează este Bayern Munchen. Care doar ce-a câștigat Supercupa Europei. Nu sunt un mare fan Guardiola, nu cred că echipa va juca la fel ca anul trecut, dar asta nu înseamnă că nu îl pot susține. Dar supercupa mi-a adus aminte de meciurile Barcelona – Chelsea de acum câțiva ani. Aceiași antrenori, același stil infect al lui Mourinho, același meci de handbal, în care Chelsea, echipă cu jucători de ‘jde milioane bubuie mingea mai ceva ca Steaua la Middlesborough. De data asta n-au avut noroc și m-am bucurat cum nu m-am mai bucurat de mult la un meci al lui Bayern.

3. Și ultimii, dar nu cei din urmă, Pandurii Târgu-Jiu în grupele Europa League. Tre’ să recunosc că, după tragerea la sorți, singura diferența între Petrolul și Pandurii era că nu știam care o să ia mai multe. Și dacă ăștia de la Petrolul nu m-au dezamăgit și-au luat să le-ajungă tot anul, Pandurii în schimb au reușit un lucru incredibil. Să elimini finalista de-acu doi ani (parcă), o echipa cu mult peste ei, mi se pare fenomenal. Am văzut ambele meciuri și, deși în tur nu cred că meritau să mănânce bătaie, nu credeam că au cum se califice, deși speram, ce-i drept. Bravo lor, sper să facă și ei câteva puncte în Europa League, deși cred că au prins grupa groaznică. Eu am o simpatie pentru ei, lăsând la o parte măgăriile care probabil au loc în spate…pentru cine nu știe, echipa primește vreo 4-5 milioane de euro de la stat (mă rog, nu de la stat, ci de la o companie care are că acționar majoritar tot statul…same shit, cum ar veni). Dar îmi place că au produs niște jucători buni (vezi Chiricheș, Maxim, etc.) și, deși vând constant, tot au echipa bunicică mereu.

În fine, ce-aștept de la sezonul ăsta? Păi…Steaua, campionat și calificare în primăvară (măcar Europa League, deși aș minți dacă aș zice că nu sper la primăvară Ligii), Pandurii să scoată și ei câteva puncte pentru coeficient (nu cred că au șanse la locul 2), iar Bayern să câștige Liga. Și cam atât.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.