Tare-n tenis la Bloggers Open 2013

Nu, nu e vorba despre mine, doar că de fiecare dată când mă gândesc la tenis îmi aduc aminte de bancul cu “tare-n tenis”. În fine, nu despre asta e vorba ci despre Bloggers Open 2013, un turneu de tenis organizat de Andreea şi Toma, la care m-am înscris şi unde sper să nu iau bătaie rău. Zic asta pentru că nu-i chiar sportul meu de bază (nu c-aş avea vreunu’), ţinând cont că am învăţat abia când am ajuns în Bucureşti, şi asta pentru că nu prea avea văr’miu cu cine să joace şi mie îmi plăcea să mă plimb cu maşina din Regie până la terenurile din Tei şi înapoi.

Dar asta nu înseamnă că nu mi-ar fi plăcut să ştiu să joc mai bine. Întotdeauna am zis că am două mari regrete legate de copilărie (sper că mama o să citească aici, la un moment dat, şi o să se simtă vinovată): că n-am făcut un instrument muzical (pian sau vioară) şi că n-am făcut un sport. Jumătate de an de baschet, prin clasa a 4-a sau a 5-a, în care doar am aruncat la mingi medicinale şi am jucat un singur meci oficial nu se pune (am intrat pe pile în echipă, că plângeam acasă mereu că nu m-a luat şi pe mine la baschet şi ai mei se ştiau bine cu învăţătoarea). Iar dacă acum vreo 4 ani m-am apucat de pian, în schimb la partea cu sportul nu prea mai am ce-i face. În ordinea numerelor de pe tricou, mi-ar fi plăcut fotbalul (acum îl joc destul de des, dar mai mult pentru cardio, se pare…eu zic că joc bine, lumea nu) şi tenisul. Cel puţin astea sunt sporturile pe care le-am jucat cel mai des. Deşi, paradoxal, părerea general acceptată este că la ping-pong mă pricep cel mai bine.

Ţin minte şi-acum când eram mic şi mergeam la alde unchi’miu la Vaslui, el juca cu prietenii şi cu văru’, iar eu, care n-aveam ce face acasă, mergeam şi căscam gura la ei. Pe lângă faptul că mi se părea fascinant cum de unchi’miu la 50 de ani alerga de rupea, mi se părea foarte mişto şi sportul. De jucat am jucat o singură dată, ţin minte şi acum. Şi când zic “am jucat” exagerez grosolan, pentru că m-a luat Bobby cu el chipurile să mă înveţe tenis (eu aveam vreo 12-14 ani, cred, el vreo 18-20)…de unde, el voia să-şi exerseze serva. Şi m-a pus în partea mea de teren şi mi-a zis “bă, deci orice faci, nu pui racheta la minge”. Şi cum stăteam eu cuminţel cu racheta în mână, pe mijlocul liniei de fund, ferindu-mă de mingiile care treceau pe lângă mine ca la Mărăşti, Mărăşeşti, Oituz, la un moment dat dă o servă care cade frumos, aproape de mine…bineînţeles, Samprasul din mine nu s-a mai putut abţine şi a zis să i-o dea înapoi. N-are rost să mai zic că am căutat mingea aia juma’ de oră prin parc, că s-a dus la mama dracu’ şi erau scumpe mingiile pe vremea aia.

În fine, ideea e că îmi place tenisul, nu-l joc pe cât de des aş vrea şi abia aştept să particip la turneu. Am vrut mai demult să fac nişte cursuri şi să particip la circuitul ăla de amatori organizat de BCR, dar lipsa timpului sau a banilor m-au făcut să stau liniştit acasă şi să mă duc la fotbal. Până una alta, sper să nu fiu ciuca bătăilor în weekend şi să mă întorc acasă măcar fără o accidentare :D

Bloggers Open 2013 este un eveniment organizat de GM Tennis si susținut de Orange, Sony Mobile si Sarto Made to Measure.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.