Trezitul de dimineata, cea mai mare pedeapsa ‘care este’

Cam o data pe luna tre sa se intample sa fie nevoie sa ma trezesc de dimineata. Si cand spun dimineata, I mean it, adica la 6 jumate. Si cand vine ziua aceea criminala, un singur lucru e cert, ca ziua aia s-a dus dracu. Eu nu pot avea o zi normala daca asta presupune trezitul mai devreme de ora 11. Si uneori si 11 e ca devreme pentru mine. De ce? Mai aud in stanga si-n dreapta, ca sa nu ma mai plang atat ca toata lumea face asa. Ma doare pe mine fix in cur de cum face toata lumea. Eu vreau sa fac ca mine. Plus ca, prin natura “jobului” meu, perioada cea mai activa este in intervalul 6 pm – 2 am. Deci imi e cam greu sa muncesc de la ora 8 dimineata, ca o fac degeaba. Intr-adevar, in ultima vreme mi-am cam dat peste cap programul si ma culc mai tarziu decat as vrea (exemplu, cand scriu postul asta e 4:44 am), dar nici sa ma trezesc la 7 dimineata. Plus ca mai e senzatia aia ciudata sa pleci de-acasa pe intuneric si pe frig. Brr! Mi-aduce de fiecare data aminte de liceu, ca la ala era mai greu de sculat tarziu cand invatam dimineata, ca venea mama la 7 fara 20 si imediat eram in picioare.

Asta ca sa nu mai spun ca, aproape de fiecare data, scularea trezitul de dimineata este neaparat asociata unei activitati plictisitoare/enervante/stresante. Astazi a fost facultatea. Facultate care nu este neaparat enervanta, dar are momente cand este ingrozitor de plictisitoare. Adica ma trezesc ca prostu’ la 6 jumate, sa ajung la un curs la care suntem 5 ciumeti acolo care dormim pe noi, si-un prof care latra ceva si nimeni nu-l asculta. Noroc ca exista minunea numita ziarul Compact. Aoleu, si ca mi-am amintit. Metroul. La ora 7-8 dimineata si 5-6 seara, este ingrozitor. Normal, ca nu toti vrem sa mergem cu metroul, dar la traficul din Bucuresti, mai bine metrou decat scularea cu cel putin juma de ora mai devreme. Asa, sa revenim la metrou. Calatorii din metrou sunt, cred, printre cei mai de cacat calatori care exista. Daca in autobuze hai k inteleg, ca tre sa te inghesui ca deh, e mica masinaria. Dar in metrou, la ce pizda matii te-mpingi de zici ca vine apocalipsa daca nu apuci sa intri in metrou’ ala! Mai ales ca de putine ori s-a intamplat sa ramana si prosti p-afara, hai sa zicem ca se mai intampla cand intarzie mult un metrou. Noroc ca n-am avut de mers mult, ca era de rau.

Anyway, ideea era ca atunci cand tre sa ma trezesc dimineata, ziua aia in nici un caz nu are cum sa mearga bine. Asa ca hai noroc, si la cat mai putine zile matinale!

Similar Posts

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.