Câteva filme, că doar a fost weekend

Don Jon. Mi-a plăcut ideea încă de când am auzit prima oară de el, mai ales că a și fost destul de mare agitație pe reddit legată de film. Iar Jospeh Gordon-Levitt pare un tip mișto. Cât despre film, mi s-a părut foarte, foarte fain. Și am râs mult. Lăsând la o parte treaba cu dependența personajului, nu zice rău multe chestii filmul ăsta (absolut de acord la treaba cu comedioarele romantice, spre exemplu). Ca să nu mai zic că e foarte tare cum își zice tipul rugăciunile. Deși am văzut destul de multe reacții negative, repet, mie mi-a plăcut. Da, poate nu-i cea mai bună idee să mergi cu prietena la el, mai ales dacă nu prea știe de glumă…în caz că nu știi, e despre un tip care e dependent de porn. Bonusuri: Scarlett Johansson e bunăciune, ca de obicei, vreo două zile rămâne pe creier treaba asta, plus că mai e o melodie pe care n-o găsesc de nici o culoare.

Runner Runner. Dumnezeule mare. E o oră jumate care s-a dus naibii și pe care nu mi-o mai dă nimeni înapoi. Se vrea un fel de fel Devil’s Advocate. Sau Wall Street. Sau Two for the Money. Dar Ben Affleck nu e nici Al Pacino și nici Michael Douglas, că practic toată șmecheria la filmele de genul ăsta este personajul negativ. Mă rog, că nici cu Timberlake nu mi-e rușine, deși parcă In Time n-a fost rău așa. Dar nu-l prinde deloc rolul de “super talent”, cum au fost Keanu Reeves sau Charlie Sheen. Și cam atât, slăbuț tare.

Stalingrad. Al doilea război mondial mi se pare una dintre cele mai interesante părți al istoriei și îmi place să citesc oricând și orice despre el. Sau să văd filme. Pe lângă asta, mi s-a părut interesant când am auzit de primul film non-american făcut pentru IMAX. De ruși. Mă rog, din ce-am citit, tot ce înseamnă vizual e făcut tot de Hollywood, adică de o companie care a lucrat la filme gen The Hobbit sau The Great Gatsby. În fine, asta e mai puțin interesant, ce era clar era că o sa arate superbine. Dar eram curios de ce-s în stare rușii, pentru că nemții au făcut o treaba foarte bună in 1993 (Stalingrad), și chiar și americanii, în 2001 (Enemy at the Gates). Dar filmul e destul de subțirel, asta pe lângă faptul că este destul de dubios să vezi un film în rusă. Iar, pe alocuri, e presărat cu scene un pic penibile, gen un grup de ruși în flăcări (da, am scris bine, în flăcări) care îi atacă pe nemți sau sfârșitul ultra-mega-patriotic. Cu toate astea, mi-ar fi plăcut să-l văd la IMAX, dar dacă le ia o mie de ani până-l scot din Rusia și din China, asta e, să fie sănătoși. Sunt curios cum o să fie primit în State, mai ales că o să fie nominalizat la Oscar pentru film străin.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.